Kalendarium vinter/vår 2025

Helgens avsmakningsmeny 28-29/3 och 4-5/4

Vit sparris med hollandaise, löjrom och ramslöksolja

Chilistekta scampi i räkbuljong med currysmak och mangoskum


Rödtunga x 2 med bakad gulbeta och skummig champagnesås

Ryggbiff med Cafe de Parissmör, rödvinssky, eldbakad rotselleri och potatisfrittata


Triologi på rabarber med vanilj och crunch

5-rätters 695:-

alt.

A la Carté

Svanshallstoast med räkor och smörstekt leavinbröd 175kr

Vit sparris med hollandaise, löjrom och ramslöksolja 195kr

Chilistekta scampi i räkbuljong med currysmak och mangoskum 185kr

Dagens fångst / Dagspris

Rödtunga x 2 med bakad gulbeta och skummig champagnesås 295kr

Ryggbiff med cafe parissmör, rödvinssky, eldbakad selleri och potatisfritatta 310kr

Rabarbertriologi med vanilj och crunch125kr

Creme brûlée med vaniljglass 120kr

Söndagsmiddag – 30/3 och 6/4

Gubbröra på rökt lax och mörkt bröd 175:-

Porterstek med, gräddsås och hasselbackspotatis, gele 250:-

alt.

Dagens fångst – med god sås och goda tillbehör/Dagspris

Äpplekaka med vaniljsås 85:-


WINETASTINGS & DINNER – 27/3 och 24/4

OBS! Provningen 27/3 flyttas framåt under våren. Ny tid kommer inom kort!

Nu bjuder vi in er till 3 st helt fantastiska vin & mat kvällar!!

Tillsammans med Svanshalls Krog vännen Erik Scnheider tar vi oss runt Europa!

Med en Aperitivó som start, men också en fantastisk meny som är

komponerad av Jörgen med Inspiration och Favoriter

från varje del av Europa där VI kommer att befinna oss.

Allt finslipat tllsammans med Erik & framtaget bara för dessa provningar.

VEM ÄR ERIK?

Erik har 30 års erfarenhet i vinbranchen, jobbat med import/export, -

vinresor & varit med att starta upp ”L´Enoteca” i Malmö, -

Lund & Helsingborg. Numera är han Wine Director på ”HOS TALEVSKI” I

LUND & ”la FONDERIE” I MALMÖ. Erik blev vald som Årets Sommelier 2017

Pratar 7 språk flytande och är Italiensk Vin Ambassadör!!

Erik är även en personlig vän till oss, men även med många vinmakare som

Philippe Blanck från Alsace, Silvia Altare från Barolo,

Greve Cinzano från Col Dòrcia &

Familjen Nonino från Friuli i norra Italien….

Erik har dessutom alldeles nyligen startat en egen liten e-handel inom vin.

Följ även Erik på Instagram @wineradicalschneider.

Hoppas vi ses!

Cordiales Salutations!

Migliori Saluti!

Bästa hälsningar Vi på Svanshalls Krog!

Datum:

6/3 - ITALIA! - Kungen & Drottningen av ”Nebbiolo & Nebbiolo”! -

Men även en ”Behind the Scenes” resa med expressiva

viner & druvor du inte visste fanns!

_______________________

27/3 - France & Alperna! - Årets godaste & bästa ”Afterski”! -

Alpviner från små odlare & världsberömda vinhus….

Rariteter & vanliga viner som inte får missas!

________________________


24/4 - Bubblor & Champagne! - ”Myternas Afton”! -

Vi firar in våren med magiska bubblor från okända gårdar & områden.

Tillsammans med en & annan mytomspunnen champagne!

1.795:-/person och provning

Ni anmäler er på info@svanshalls.se

Anmälnings avgift är 400:- & Swishas till 1231712280

Skriv Vinprovning i meddelande.

Påsk

Förrätt

Sillbuffe med lax ,smör, bröd och ost

alt.

Vit sparris med kallrökt lax och nässelbröd

Varmrätt

Koljafile med gubbröra, brynt smör ,kokt potatis och bakad fänkål

alt.

Ört- och vitlöksstekt lammstek med rotfruktsgratäng och ört/citronsky

Dessert

Rabarbertriologi

2-rätters 475:- 3-rätters 545:-

Boka bord på www.svanshalls.se alt. info@svanshalls.se eller här på hemsidan

Välkomna!