Kalendarium vinter/vår 2025
Helgens avsmakningsmeny 28-29/3 och 4-5/4
Vit sparris med hollandaise, löjrom och ramslöksolja
Chilistekta scampi i räkbuljong med currysmak och mangoskum
Rödtunga x 2 med bakad gulbeta och skummig champagnesås
Ryggbiff med Cafe de Parissmör, rödvinssky, eldbakad rotselleri och potatisfrittata
Triologi på rabarber med vanilj och crunch
5-rätters 695:-
alt.
A la Carté
Svanshallstoast med räkor och smörstekt leavinbröd 175kr
Vit sparris med hollandaise, löjrom och ramslöksolja 195kr
Chilistekta scampi i räkbuljong med currysmak och mangoskum 185kr
Dagens fångst / Dagspris
Rödtunga x 2 med bakad gulbeta och skummig champagnesås 295kr
Ryggbiff med cafe parissmör, rödvinssky, eldbakad selleri och potatisfritatta 310kr
Rabarbertriologi med vanilj och crunch125kr
Creme brûlée med vaniljglass 120kr
Söndagsmiddag – 30/3 och 6/4
Gubbröra på rökt lax och mörkt bröd 175:-
Porterstek med, gräddsås och hasselbackspotatis, gele 250:-
alt.
Dagens fångst – med god sås och goda tillbehör/Dagspris
Äpplekaka med vaniljsås 85:-
WINETASTINGS & DINNER – 27/3 och 24/4
OBS! Provningen 27/3 flyttas framåt under våren. Ny tid kommer inom kort!
Nu bjuder vi in er till 3 st helt fantastiska vin & mat kvällar!!
Tillsammans med Svanshalls Krog vännen Erik Scnheider tar vi oss runt Europa!
Med en Aperitivó som start, men också en fantastisk meny som är
komponerad av Jörgen med Inspiration och Favoriter
från varje del av Europa där VI kommer att befinna oss.
Allt finslipat tllsammans med Erik & framtaget bara för dessa provningar.
VEM ÄR ERIK?
Erik har 30 års erfarenhet i vinbranchen, jobbat med import/export, -
vinresor & varit med att starta upp ”L´Enoteca” i Malmö, -
Lund & Helsingborg. Numera är han Wine Director på ”HOS TALEVSKI” I
LUND & ”la FONDERIE” I MALMÖ. Erik blev vald som Årets Sommelier 2017
Pratar 7 språk flytande och är Italiensk Vin Ambassadör!!
Erik är även en personlig vän till oss, men även med många vinmakare som
Philippe Blanck från Alsace, Silvia Altare från Barolo,
Greve Cinzano från Col Dòrcia &
Familjen Nonino från Friuli i norra Italien….
Erik har dessutom alldeles nyligen startat en egen liten e-handel inom vin.
Följ även Erik på Instagram @wineradicalschneider.
Hoppas vi ses!
Cordiales Salutations!
Migliori Saluti!
Bästa hälsningar Vi på Svanshalls Krog!
Datum:
6/3 - ITALIA! - Kungen & Drottningen av ”Nebbiolo & Nebbiolo”! -
Men även en ”Behind the Scenes” resa med expressiva
viner & druvor du inte visste fanns!
_______________________
27/3 - France & Alperna! - Årets godaste & bästa ”Afterski”! -
Alpviner från små odlare & världsberömda vinhus….
Rariteter & vanliga viner som inte får missas!
________________________
24/4 - Bubblor & Champagne! - ”Myternas Afton”! -
Vi firar in våren med magiska bubblor från okända gårdar & områden.
Tillsammans med en & annan mytomspunnen champagne!
1.795:-/person och provning
Ni anmäler er på info@svanshalls.se
Anmälnings avgift är 400:- & Swishas till 1231712280
Skriv Vinprovning i meddelande.
–
Påsk
Förrätt
Sillbuffe med lax ,smör, bröd och ost
alt.
Vit sparris med kallrökt lax och nässelbröd
Varmrätt
Koljafile med gubbröra, brynt smör ,kokt potatis och bakad fänkål
alt.
Ört- och vitlöksstekt lammstek med rotfruktsgratäng och ört/citronsky
Dessert
Rabarbertriologi
2-rätters 475:- 3-rätters 545:-
Boka bord på www.svanshalls.se alt. info@svanshalls.se eller här på hemsidan
Välkomna!